Welcome, Guest: Join Nigeria Student Forum / Login / Trending Now / Recent Topics / Campus Exposed

Stats: 18,414 Members, 74,612 Topics, 16,063 Comments. Date: Dec 6 2019, 7:37 am


NSF Banner Ads NSF Banner Ads NSF Banner Ads
Mathew Oluwaseun
University of Ilorin (Unilorin)
Mechanical Engineering
500Level, Nigeria.

Question: Which of the following best describes the latin word confliqere

Answer:to strike together



Question: Which of these is not an expected outcome of an adversanal or conflictual relationship

Answer:None of the above



Question: The first person to develop insight into the beneficial consequences of cooperation as a subject of academic enquiry was

Answer:Deutsche



Question: Galtung 199670 71 delineates conflict into two flip sides

Answer:Scarce incompatible goals



Question: Since the end of Cold war the most destructive and pervasive conflicts in Africa

Answer:Ethnic conflict



Question: The article titled A theory of cooperation and competition was written in

Answer:1949



Question: The book titled The Resolution of Conflict was written in

Answer:1973



Question: proposed 1962 model of Graduated Initiatives in Tension Reduction GRIT

Answer:Osgood



Question: The authors of 1981 book Getting to Yes were Fisher and

Answer:Ury



Question: Which theory describe a situation when two parties or actors pursue the same scarce goal

Answer:Dispute theory



Question: Which scholar theorises that there can be destructive conflict among states based on systemic level societal level and individual level sources of international conflict

Answer:Levy



Question: is the proponent of frustration aggression theory

Answer:Dollard



Question: Which of the following is NOT conflict handling sytle

Answer:Listening



Question: Which of the following is NOT a feature of conflict avoidance

Answer:Outburst



Question: Which of the following is not an ingredient of value

Answer:Evidence



Question: Conflict transformation is concerned primarily with changing and perception

Answer:Attitude



Question: is a powerful tool for dealing with the perceptions and feelings that fuel conflict

Answer:Empathy



Question: conflicts occur because of the presence of strong negative misperceptions

Answer:Relationship



Question: What tool of conflict analysis takes into consideration factors that related to attitude behaviour and context of each of parties in the conflict

Answer:ABC Triangle



Question: Conflicts occur when people lack information necessary to make wise decisions

Answer:Data

0 Like

Don not get stuck at the well of argument. Let God be your vindicator. Let Him fight your battles. He will vindicate you better than you can vindicate yourself.

Don't have an account? Use the form below to signup for a Nigeria Student Forum Account




E.g Seuncoded





I agree to the terms of service

Mathew Oluwaseun
University of Ilorin (Unilorin)
Mechanical Engineering
500Level, Nigeria.

Question: Direct terminal violence against self can be described as

Answer:suicide



Question: Conflicts are caused by competition over perceived incompatible norms

Answer:Interest



Question: is one of the substantive issues in interest based conflict

Answer:Money



Question: is a psychological issue in interst based conflict

Answererception



Question: conflicts are caused by forces external to the people in dispute

Answer:Structural



Question: conflict are caused by perceived or actual incompatible belief system

Answer:value



Question: Which track of Multi Track diplomacy refers to non governmental organisation

Answer:Track 2



Question: UNDP belongs to which category of organisation

Answer:International



Question: In handling style people tend to withdraw in order to avoid conflicts

Answer:withdrawal



Question: According to Friedrich is one of the stages of conflict escalation

Answer:calcification



Question: NAME

Answer:A: Dollard



Question: Which of the following is not included in the nine stages of conflict escalation according to Friedrich Glasl

Answer:Deflection



Question: Escalating conflicts are dangerous because of the following reasons except

Answer:conflicts can lead to Third World War



Question: some identifiable causes of conflict include the following except

Answer:value indifference



Question: Which of the following is not included as essential forms of conflict behaviour as presented by Roger Fisher and William Ury

Answer:satisfactory negotiation



Question: Which of the following is not a main advantage of arbitration over the law courts

Answer:Experienced arbitrators are readily available



Question: Which one of the following is not included in the different approaches to handling conflict

Answer:Transformation



Question: Mediation in protracted conflicts is a useful approach under the following conditions except

Answer:Where parties remain implacble



Question: Daniel Druckman offers the following suggestions for making research relevant to Practitioners except

Answer:include computer programming



Question: According to Michael E Salla on the evolution of conflict resolution as a field of academic study is one of the following except

Answer:C: both new and ancient



Question: Which of the following is not one of the suggested guidelines for the early stages of resolving conflict as contained in William Willimons Handbook of Practical Theology

Answer:B: Obtain the room temperature of the venue



Question: The following are the strategies to keep anger at bay except

Answer:Suppression



Question: Who among the following scholars have not contributed to the theory and practice of Interactive Conflict Resolution ICR

Answer:Adam Curle



Question: The following are components of Attitudes except

Answer:Moral Intention



Question: Which of the following is the most widely acclaimed nationality in Brainwashing

Answer:Chinese



Question: Which of the following is the correct order in the conflict progression cycle

Answer: conflict emerges manifests escalates deescalates and terminates



Question: Which of the following country is belief to be involved in using government to control the mind

Answer:America



Question: Parties in a conflict in terms of involvement can be categorized into the following except

Answer:Opposition parties



Question: Which of the following represent the basis for the whole idea of mind control

Answersychology



Question: According to C Sampsons classification of religious intervention which of the following is not included in the roles

Answer:Arbitrators



Question: According the perspective of Social psychology conflict is driven by which of these actions

Answer:peoples collective fears and needs

0 Like

Mathew Oluwaseun
University of Ilorin (Unilorin)
Mechanical Engineering
500Level, Nigeria.
Question: Q1 The use of physical or emotional force, authority or pressure to obliged or constrain someone to act in a desired way can be referred to as what?

Answer: Compelling



Question: Q2 The outbreak of Maitasini riots in Kano in 1980 and 1987 Kafanchan crisis in Kaduna state were examples of ........... Conflict

Answer: Religious



Question: Q3 The following are steps to emotional preparedness except ______ Pick the incorrect option.

Answer: Readiness



Question: Q4 The disagreements arising as a result of differences in faith and belief between individuals, groups or community is called............?

Answer: Religious conflict



Question: Q5 The acronym VAT means ___________ in peace studies

Answer: Verbal Aggressive Theory



Question: Q6 Stages of conflict comprises of the following

Answer: Latent/formation stage/ Escalation/de-escalation stage



Question: Q7 People usually find it difficult having or building trust in other because they might have been at one time or the other

Answer: Emotionally Abuse



Question: Q8 Nigerian society is made up of the following heterogeneous characteristics of a plural society

Answer: Multi-religious, Multi-linguistic and Multi ethnic



Question: Q9 Mediation process is made up of the following stages except one. Identify the wrong option.

Answer: Seeking the service of a lawyer



Question: Q10 What is referred to as historical theory or concept that rejects war as a means of settling a dispute?

Answer: Pacifism



Question: Q11 In which of the following Universities does Gerald M. Blair work

Answer: University of Edinburg



Question: Q12 Identify the option that is not part of the merits of Alternative Dispute Resolution (ADR)

Answer: It breaks relationship



Question: Q13 How many suggestions did Daniel Druckman offered for making research relevant?

Answer: 3



Question: Q14 Escalation of violence is often described as a

Answer: Security Dilemma



Question: Q15 Communication is a function of ............?

Answer: Values, perception and communication style



Question: Q16 An emotional state that varies in intensity from mild irritation to intense fury and rage is referred to as

Answer: Anger



Question: Q17 A situation whereby the destruction, dissolution and confrontation ensued and hostile system is pursued intensively as a goal is called _______

Answer: Dissipation



Question: Q18 . is a technique used to represent a conflict graphically, placing the parties in relation both to the problems and to each other

Answer: Conflict Mapping



Question: Q19 does not only mean absence of conflict, crisis or war but also presence of justice, equity and social stability

Answer: Peace



Question: Q20 _________ a Quaker conciliator

Answer: Adam Curle

0 Like

Mathew Oluwaseun
University of Ilorin (Unilorin)
Mechanical Engineering
500Level, Nigeria.
Question: Q21 The theoretical insight propounded by advocates of conflict resolution that the Nuclear Arms Race could be diminished is known as _____

Answer: Game theory



Question: Q22 The International Court of Justice was established in __________ by the UN Charter

Answer: 1945



Question: Q23 The following are stages in group development except one. Pick the incorrect option.

Answer: Supporting, storming and forming



Question: Q24 The concept of empowerment and recognition is associated with .............

Answer: Transformative facilitation



Question: Q25 The ABC triangle in conflict resolution means

Answer: Attitude Behaviour and Content



Question: Q26 Social justice pursues social conduct based on the following premise except one. Pick the odd option

Answer: Impartiality, Equity and Fairness/just



Question: Q27 Pacifism means do not settle the conflict with .............

Answer: Violence



Question: Q28 Negotiation as complex communication among multiple parties is a form of approach by

Answer: Organization theorists



Question: Q29 Louis Diamond and Ambassador John Mc Donald propounded _____

Answer: MultiTrack diplomacy



Question: Q30 An act of pursuing a social conduct based on justice, impartiality, legitimacy, equity and fairness in awarding what is due is called ------

Answer: Social Justice



Question: Q31 In what year were Churches in Zambia cooperated to monitor elections?

Answer: 1991



Question: Q32 Identify the nexus between Burton and Fisher and William Ury..?s models of conflict resolution

Answer: cooperative conflict behavior



Question: Q33 How can mutual expectation of conflict parties when targeting power be prevented?

Answer: Greater coercion



Question: Q34 Courts have the primary leverage of ________

Answer: Readily available



Question: Q35 Civilian oversight and legislative control of defence matters is a fact of ......... of the re-educating program and military professional

Answer: Fourth principle



Question: Q36 An effective conflict resolution process comprises three major approaches to decision making namely _____, ______ and ______

Answer: Affective approach, Cognitive approach, Evaluation approach



Question: Q37 A mental predisposition to act that is expressed by evaluating a particular entity with some degree of favour or disfavour is referred to as _____.

Answer: Attitude



Question: Q38 .......? is an act of sending and receiving information and giving feedback

Answer: Communication



Question: Q39 ......With formal mandate, and upon the invitation of the disputing parties, hears the issues in the conflict and discusses them with each side in a formal legal setting? is description of arbitration by ...........

Answer: Albert



Question: Q40 Normative and ______ are the two types of socio-psychological processes that contribute to conflict escalation

Answer: Perceptual

0 Like

Mathew Oluwaseun
University of Ilorin (Unilorin)
Mechanical Engineering
500Level, Nigeria.
Question: Q41 In what year did the National Center for Children Exposed to Violence formed a Regional Resource Group

Answer: 1991



Question: Q42 Identify the conflict resolution methods

Answer: Mediation, Negotiation and Arbitration



Question: Q43 Feminism is global struggle aimed at addressing the oppression of ........ and create gender ............

Answer: Women,inequality



Question: Q44 Conflict de-escalator does not include

Answer: Self esteem



Question: Q45 Choose among the following options the one that is not part of active listening techniques

Answer: Confessing



Question: Q46 African traditional approaches to conflict prevention management and resolution consist of the following?

Answer: Blood covenant/ Message/information, Oath taking/use of marriage



Question: Q47 .......... is a pacific mechanism in the management of conflict

Answer: Arbitration



Question: Q48 ....... attempts to combine conflict progression with different strategies management and prevention?

Answer: Michael Lund



Question: Q49 ....Extermination of the opponent at the price of self-extermination is seen as accepted can be classified as -----

Answer: Together into the abyss



Question: Q50 What is a bed - fellow of mind control?

Answer: Timing



Question: Q51 The highest body of the UN when it comes to decision on peace and security is -------

Answer: Security Council



Question: Q52 The International Court of Justice (ICJ) was established in ------ by the UN Charter.

Answer: 1945



Question: Q53 Who defines mediation as " a process of conflict management, related to but distint from the parties' own negotiation

Answer: Bercovitch



Question: Q54 The -------- frameworks in negotiation are useful for drawing together experimental data into a more comprehensive, unified view

Answer: theoretical



Question: Q55 The international relations model stresses the place of -------- preparation in shaping the course of subsequent negotiation

Answer: prenegotiation



Question: Q56 Something which causes a conflict to get more intense, more quickly is called conflict -------

Answer: escalator



Question: Q57 All these are stages of conflict escalation except --------

Answer: retreat



Question: Q58 Friedrich Glasl defines nine stages of conflict escalation to describe the dynamics of escalation

Answer: Friedrich Glasl



Question: Q59 Escalating conflicts are also dangerous because they can get out ------

Answer: control



Question: Q60 Who attributes a spiral of violence to the logic of contentious interaction

Answer: Kriesberg

0 Like

Viewing this topic:
1 guest viewing this topic
NSF Banner Ads NSF Banner Ads NSF Banner Ads
Download the Ngstudentforum app for Android Devices

Disclaimer: Every Nigeria Student Forum member is solely responsible for anything that he/she posts or uploads on Nigeria Student Forum.
- Copyright © 2016 - 2019. All rights reserved.